DSC_0011.JPG
zinhangers_logo2.png

Verbinden en maken in de bibliotheek aan de hand van quotes

Zoveel boeken, zoveel verhalen, betekenisvolle uitspraken, in boekenkasten netjes opgeborgen. Wat zonde dat al deze belangrijke, levensveranderende zinnen niet gedeeld worden, zodat deze oneliners uitnodigen om dit boek, deze film, te gaan lezen of te gaan zien!

 

De kracht van woorden, en hoe deze je kunnen stilzetten, transformeren; daarvoor zijn de Zinhangers in het leven geroepen. Zinghangers richt zich op al die mooie, betekenisvolle quotes en uitspraken. Aan de hand van de makersplace* in jou bibliotheek nodigen we de bezoeker uit op een creatieve manier een zinhanger te vervaardigen en deze op te hangen in de bibliotheek. Daaromheen is er natuurlijk ruimte voor gesprek en ontmoeting, het zachte; literatuur, boekenkennis en filmkennis wordt gecombineerd met het harde: Techniekonderwijs. 

 

Schrijf op een Spatiebalk (geprint papier/ materiaal) de quote, de zin, de uitspraak die jou is bijgebleven vanuit een boek of film: je mag even googelen of speuren in de bieb! Neem je tijd. Wij zitten er klaar voor om jouw meest waardevolle zin te vereeuweigen in onze mini-spatiebalken die aan een slinger hangen op de pleinen en ontmoetingsplekken in de bibliotheek. Op deze manier willen wij de bezoekers van de bieb nog een extra verdieping meegeven. Het Zinhangers project kan op maat worden gemaakt voor bijvoorbeeld de (kinder)boekenweek of andere evenementen. Een feest van zinnen... Zie je de Zinhangers al hangen? Zie de flyer voor de 7 waarden van Zinhangers en de verschillende prijspakketen 

 

*De makersplace wordt alleen ingezet als er wordt gekozen voor het derde Zinhangers pakket

Waar we zijn geweest

Toepassing

zinhangers_mockup.jpg

Bibliotheek Deventer

In de bibliotheek Deventer hebben we van oktober 2019 tot en met december 2019 Zinhangers voor het eerst uigevoerd, en wat een succes! Meer dan 100 mensen hebben bijgedragen door het opschrijven van hun favoriete qoute van boek of film op een van onze zinhanger-stickers. Deze werden vervolgens vervaagdigd in het makerslap van de bieb met de lasermachine. Ook hadden we voor de kinderen en de jeugdigen onder ons de kidshangers ontwikkeld waarbij ze aan de hand van een maandthema van de bieb een symbool konden inkleuren, laseren en ophangen. We hebben interessante en verassende ontmoetingen gehad en er heerste een hele fijne sfeer in de bibliotheek waarin ruimte werd geschept voor ontmoeting.

 

Zinhangers bij jou!

Zinhangers is een interactief traject dat uitgevoerd kan worden bij jou in de bibliotheek, studieruimte, school en bedrijf. Zie hieronder wat mensen vinden van Zinhangers en wat de kosten zijn. Neem vooral contact met ons op.